Logo Bolt EnergieInvest

Investeer mee in zonnepanelen op het dak van Ancienne Belgique

Dankzij de crowdlending van Bolt en Ancienne Belgique kan jij investeren in duurzame stroom. Jij kiest het bedrag van je investering én geniet, naast het rendement van 6% bruto per jaar, van tal van leuke extra’s. Ga jij samen met AB en Bolt voor een energieneutrale toekomst?

127.000
Opgehaald van € 127.000 crowdlending doel
100%
opgehaald
0
dagen resterend
245
investeerders
 • Jaarlijkse brutorente6.0%
 • Looptijd7 jaar
 • Terugbetalingjaarlijks
Bedrag opgehaald
In samenwerking met:Logo Ancienne BelgiqueAncienne Belgique
 • Deel:

Veelgestelde vragen

 • Crowdlending en crowdfunding zijn ietwat verwarrende termen die vaak door elkaar worden gehaald. Crowdfunding is de overkoepelende term voor een alternatieve vorm van financiering zonder tussenkomst van traditionele instituties, zoals een bank. Een projecteigenaar doet beroep op de ‘crowd’ om een bepaald project (mee) te financieren. Got it? Oké, dan gaan we verder. Je hebt vier verschillende soorten crowdfunding: eentje op basis van donatie (geen tegenprestatie), beloning (in de vorm van een product of dienst), aandelen of leningen (crowdlending). Crowdlending is dus een vorm van crowdfunding, waarbij je geld uitleent aan een bedrijf in ruil voor een jaarlijks vast rendement. Het is ook meteen de enige vorm van crowdfunding waarbij je als investeerder het volledig geïnvesteerde bedrag gegarandeerd terugkrijgt. Win-win!

 • Wel, eigenlijk zegt de naam het zelf al: ‘crowd’ vertaal je als ‘menigte’, ‘lending’ is het Engelse woord voor ‘lenen’. Als projecteigenaar doe je namelijk beroep op de menigte om geld op te halen voor een bepaald project. Deze menigte of groep van individuele investeerders geeft voor een bepaalde periode een lening aan de projecteigenaar. Als tegenprestatie ontvangt de individuele investeerder jaarlijks een rendement, bovenop de terugbetaling van de lening natuurlijk.

 • Overschakelen op hernieuwbare energie is één van de meest bepalende factoren om het klimaat te redden. Door dit duurzame project via Bolt op te zetten wil AB actief inzetten op een klimaatneutrale toekomst.

 • Ja. Als particulier investeer je voor een bedrag van €200, €500 of €1.000. Daarvan zal Bolt jaarlijks een deel terugbetalen met een bruto rente van 6%, verspreid over een periode van 7 jaar. Dit is voor alle duidelijkheid exclusief de extra goodies, zoals concert vouchers of een rondleiding.

 • Het rendement is voor elk investeringsbedrag hetzelfde met een bruto rentevoet van 6%. Bolt betaalt deze rente volledig uit, maar moet hiervan 30% afstaan als roerende voorheffing, oftewel een voorschot op de personenbelasting. Als investeerder krijg je uiteindelijk 4,2% netto rente op je rekening gestort.

 • Jouw geld gaat dus integraal naar de productie en installatie van zonnepanelen, niets meer of minder. Je investeert in duurzame stroom van eigen bodem én in de Brusselse cultuursector.

 • Klik simpelweg op de ‘Investeer in dit project’-knop bovenaan deze pagina en maak je keuze tussen de drie verschillende investeringsbedragen van €200, €500 of €1.000. Vul je gegevens in en wij doen de rest. Uiteraard word je van elke stap in het proces in de loop gehouden. Heb je toch nog vragen, twijfels of opmerkingen? Het Bolt-team staat je met raad en daad bij via hallo@boltenergie.be of 02 899 33 00. Je kan ons ook een bericht sturen via het contactformulier.

 • De lening loopt over een periode van 7 jaar, ongeacht het bedrag dat je besluit te investeren. Dat betekent niet dat je pas na deze tijd iets van je geld of rendement terugziet. Bij Bolt hebben we besloten om jaarlijks een deel van je lening en rendement op je rekening terug te storten.

 • Nee. We willen iedereen de kans geven om te investeren in een hernieuwbaar energieproject. Daarom dat we wegblijven van een verplicht lidmaatschap bij Bolt.

 • Iedereen die ouder is dan 18 jaar en zowel de algemene voorwaarden als de leningsovereenkomst accepteert, kan investeren in de zonnepanelen. Je kan alleen maar investeren als particulier, en niet als bedrijf.

 • Nee. je kan slechts eenmalig €200, €500 of €1.000 investeren in dit project. Wat je wél kan doen, is de mensen rondom je overtuigen om ook te investeren in dit hernieuwbaar energieproject.

 • Nee. Zodra we het nodige bedrag hebben opgehaald, sluiten we deze crowdlending af. Heb jij interesse om in soortgelijke projecten te investeren? Houd onze kanalen in de gaten, want we willen als energieplatform in de toekomst vaker dit soort hernieuwbare energieprojecten op poten zetten.

 • Investeren of crowdlending is nooit vrij van enig risico. Er is altijd een mogelijkheid dat AB of Bolt failliet gaat. Dan bestaat er een kans dat de investeerder het nog niet reeds uitbetaalde gedeelte van de lening en het rendement volledig of gedeeltelijk niet zal terugkrijgen.

 • Bolt neemt de verantwoordelijkheid over de zonnepaneleninstallatie en is verzekerd. Stel dat er brand zou uitbreken, dan ben ook jij als investeerder verzekerd en krijg je het volledig geleende bedrag terug. In het geval van insolvabiliteit, ligt het anders. We verwijzen je door naar de algemene voorwaarden.

 • Dat zou heel jammer zijn. Heb jij geïnvesteerd, maar kan het project niet doorgaan, dan zullen we je geïnvesteerde bedrag terug op je rekening storten. Het rendement valt in dit geval weg. Je kan de voortgang van de crowdlending op de voet volgen via deze pagina en wordt op de hoogte gehouden via e-mail.

 • Ja. Je krijgt, afhankelijk van het bedrag dat je investeert, nog andere voordelen zoals een gratis concert voucher van €20, een rondleiding in AB, VIP-toegang tot Boterhammen in het Park/ Feeërieën 2023 én een uitnodiging voor een exclusieve party in AB. Bovendien investeer je mee in een energieneutrale toekomst én de Brusselse cultuursector.

 • Zodra je investeert, ontvang je meer details over de exacte, jaarlijkse terugbetalingen via e-mail. Je zal alvast elk jaar zeven jaar lang een vast deel van de lening en het rendement van 4,2% netto terugbetaald krijgen.

 • Ja, Ancienne Belgique en Bolt zullen uitgebreid communiceren over dit project, maar we houden je als investeerder natuurlijk ook op de hoogte via persoonlijke e-mails én je kan altijd deze pagina raadplegen voor updates. Je zal dus zeker niets missen.

 • Ja. Iedereen betaalt een roerende voorheffing van 30% op de bruto rente van 6%. Bolt brengt dit automatisch voor jou in rekening: als investeerder krijg je uiteindelijk 4,2% netto rente op je rekening gestort. Je hoeft dus geen belastingen meer te betalen op het bedrag dat je jaarlijks op je rekening zal zien verschijnen.