Logo Bolt EnergieInvest

Investeer mee in zonnepanelen op het dak van Ancienne Belgique

Dankzij de crowdlending van Bolt en Ancienne Belgique kan jij investeren in duurzame stroom. Jij kiest het bedrag van je investering én geniet, naast het rendement van 6% bruto per jaar, van tal van leuke extra’s. Ga jij samen met AB en Bolt voor een energieneutrale toekomst?

127.000
Opgehaald van € 127.000 crowdlending doel
100 %
opgehaald
0
dagen resterend
245
investeerders
  • Jaarlijkse brutorente6.0%
  • Looptijd7 jaar
  • Terugbetalingjaarlijks
Bedrag opgehaald
In samenwerking met:Logo Ancienne BelgiqueAncienne Belgique
  • Deel:

221 zonnepanelen

Energieplatform Bolt en Ancienne Belgique gaan samen voor een klimaatneutrale toekomst. Via Bolt organiseert AB een crowdlending om zonnepanelen te installeren op haar daken. De ambities zijn groot. Zo’n 221 zonnepanelen zouden strategisch verdeeld worden over de drie AB-gebouwen en goed zijn voor een jaarlijkse opbrengst van 81 MWh zonne-energie. Daarmee kan AB een groot deel van haar activiteiten van lokaal opgewekte stroom voorzien.

Investeer mee

Om dit alles waar te kunnen maken, zijn we op zoek naar €127.000. Je kan dankzij het platform van crowdlending een investering met ons aangaan van €200, €500 of €1.000, waarop je een bruto rendement van 6% krijgt. Als investeerder, investeer je niet enkel in duurzame energie, maar ook in het muziekaanbod in Brussel. Daar zal jij ook van kunnen genieten. Afhankelijk van de grootte van je investering krijg je bovenop je rendement een rondleiding in AB en op het dak, kan je gratis een concert en festival bijwonen en ben je, wanneer de panelen op het dak liggen, uitgenodigd voor het exclusieve lanceringsfeest.

AB sketch

Dat bespaart niet alleen kosten, maar heeft ook een grote CO₂-impact. Jaarlijks zou AB dankzij de zonnepanelen haar CO₂-uitstoot met 41 ton verminderen, oftewel 2050 bomen minder aan het werk zetten om onze CO₂-emissie te neutraliseren. Het groene energie-overschot van AB zal beschikbaar zijn via energieplatform Bolt, zodat huishoudens uit de buurt hier mee van kunnen genieten.

Logo Ancienne Belgique

AB heeft een hart voor muziek én voor onze planeet. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in al onze beslissingen. Door te investeren in groene energie, kunnen we onze CO₂-voetafdruk in de toekomst drastisch verminderen. Samen met Bolt zijn we daarom op zoek naar mensen die een positieve impact willen creëren. Ook de muzieksector verdient een de duurzame toekomst.
- Tom Bonte, General Director Ancienne Belgique

Investeer €200, €500 of €1.000

Om dit project te realiseren, is AB op zoek naar €127.000. Dankzij de Bolt crowdlending kan je een investering aangaan van €200, €500 of €1.000, waarop je een bruto rendement van 6% krijgt. Als investeerder, investeer je niet enkel in duurzame energie, maar ook in de Brusselse cultuursector. Afhankelijk van de grootte van je investering krijg je bovenop je rendement leuke extra’s: een concert voucher, een rondleiding in AB, VIP-toegang voor Boterhammen in het park/Feeërieën 2023, een uitnodiging voor het exclusieve lanceringsfeest of Patron party.

Deel in de winst

Benieuwd hoeveel we jaarlijks, afhankelijk van je belegging, op je rekening storten? De tabel hieronder toont je hoeveel euro’s je ieder jaar exact mag verwachten. Over een periode van 7 jaar ontvang je het volledig geïnvesteerde bedrag terug én de winst volgens een vast rendement van 6% bruto, of 4,2% netto. Het verschil tussen het bruto- en nettorendement is te wijten aan 30% roerende voorheffing, die afgehouden wordt door de overheid. Je hoeft de investering dus niet aan te geven aan de belastingen. Eenmaal je geïnvesteerd hebt, ontvang je een bevestiging en verdere communicatie via e-mail.

Terugbetalingstabel
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Over Bolt

Bolt is het allereerste energieplatform voor lokale, groene stroom in België. Bolt maakt als energieleverancier de verbinding tussen duurzame energie-opwekkers en -afnemers en trekt deze duurzame filosofie ook door in andere initiatieven. Eerder maakten we de festivalweides al groener, dit jaar doen we er nog een schepje bovenop. Via crowdlending willen we organisaties, zoals concertzaal Ancienne Belgique, in staat stellen om zélf groene stroom op te wekken. Ontdek meer over Bolt op boltenergie.be.